Smażalnie i lokale oferujące rybę istnieją w Jarosławcu... od niemal 200 lat. To wtedy Niemiec Witt otworzył tutaj pierwszą gospodę. Niezwykle bogata oferta smażalni ryb w Jarosławcu pozwala wybierać od dorsza z frytkami i surówką na papierowym talerzyku aż po ekskluzywnie podane dania w restauracjach wyróżnionych w międzynarodowych przewodnikach. Poznajcie ofertę smażalni ryb i rybnych restauracji w Jarosławcu!
Jarosławiec nie jest dużym kurortem, ale można naliczyć tu bez mała 30-40 smażalni ryb i restauracji rybnych. Jednym z najdłużej działających lokali jest smażalnia ryb "u Babci" na przystani rybackiej. To tam zjecie smażonego dorsza z przystani z frytkami i surówką z kiszonej kapusty... na papierowej tacce. Wszystko to pod plandeką, przy kutrach zacumowanych na brzegu i śpiewających mewach. Jednak smażalnie ryb w Jarosławcu z czasem ewoluowały i aktualnie znajdziecie na kulinarnej mapie miejscowości knajpki łączące smażoną rybę z innymi daniami obiadowymi (Tawerna Rybacka, Jackowo, Witta czy u Braci), a także eleganckie restauracje (jak Morskie Opowieści czy Wilk Morski).